Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, din nou în cursa pentru includerea în Patrimoniul Mondial UNESCO

Se întocmeşte un nou dosar pentru includerea în Patrimoniul Mondial UNESCO a Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” din Târgu Jiu.


Un expert s-a deplasat, săptămâna trecută, în municipiu pentru a pregăti un raport ce urmează a fi înaintat comitetului UNESCO, la sfârșitul lunii septembrie, în vederea evaluării sale.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu


Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, s-a arătat optimist în ceea ce priveşte succesul dosarului respectiv, aşa cum reiese din declaraţia sa. Includerea Ansamblului Calea Eroilor în patrimoniul UNESCO ar fi un pas imens pentru punerea în valoare a operelor, dar și pentru dezvoltarea municipiului Târgu Jiu. Ansamblul cuprinde Masa tăcerii, Aleea scaunelor, Poarta sărutului și Coloana fără sfârșit, lucrări concepute de către sculptor în perioada 1937-1938.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu


România are opt obiective înscrise în lista patrimoniului mondial. Este vorba despre biserici din Moldova, cetăţi dacice din Munţii Orăştiei, biserici de lemn din Maramureş, bisericile fortificate din Transilvania şi centrul istoric al Sighişoarei. La acestea se adaugă Mânăstirea Hurezi şi două proprietăţi naturale: Delta Dunării şi pădurile virgine de fag din Munţii Carpaţi.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *