Anchetă la Târgu Jiu, după ce un pacient a fost vaccinat cu doză greșită la rapel

Un barbat de 66 de ani, din Targu Jiu, a primit o doza gresita de ser la rapel. Targujianul a fost vaccinat cu Moderna, in loc de Pfizer.
Bărbatul s-ar fi prezentat la centrul de vaccinare de la stadion și nu le-ar fi spus cadrelor medicale că este la rapel, astfel că acesta a fost vaccinat cu un alt ser. În condiții ideale, însă, un medic ar fi trebui să verifice dacă pacientul se află acolo pentru administrarea primei doze sau la rapel. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian, a anunțat că a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili vinovații. 

Narcis Stoian, director DSP Gorj

Încă de la debutul etapei a doua a vaccinării au existat probleme în funcționalitatea centrului de la Stadionul Municipal, una dintre ele fiind lipsa cadrelor medicale.

Narcis Stoian, director DSP Gorj

Ba chiar se luase în calcul comasarea celor două centre existente la nivelul municipiului Târgu Jiu. Mai mult decât atât, coordonatorul centrului de la stadion, respectiv medicul Ionuț Pantiș, și-ar fi dat demisia chiar cu câteva zile înainte de incident, însă ar fi revenit asupra deciziei.

Narcis Stoian, director DSP Gorj

“A fost o greșeală umană”, spune primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu. În ciuda acestui fapt, edilul crede că nu ar trebui blamat tot personalul medical care își desfășoară activitatea în centrele de vaccinare. Medicii prezenți în centrele din Târgu Jiu au încheiat niște contracte cu autoritatea publică locală, însă acestea nu sunt obligatorii. Cadrele medicale pot renunța oricând la ele și să se întoarcă la activitatea de bază. Astfel că,Romanescu este de părere că o presiune asupra personalului sanitar ar putea avea repercusiuni.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Potrivit edilului, persoana care a fost vaccinată cu Moderna în loc de Pfizer este în stare bună. Acesta nu a manifestat reacții adverse, iar în acest moment se află la domiciliu.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Polițiștii au anunțat că fac cercetări asupra cauzei și că a fost deschis un dosar pentru neglijență în serviciu.

Victor Țuhașu, purtător de cuvânt IPJ Gorj

Deși situația înregistrată este una singulară la nivel național, Comitetul Naţional de Vaccinare reamintește că procedurile elaborate pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare trebuie respectate cu maximă rigurozitate .

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *