ANAF-ul pregătește un mega impozit pentru o anumită categorie de români

Persoanele care nu își pot justifica veniturile au intrat in atentia Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Acesta ar urma să fie taxate cu 70% începând de la 1 iulie, față de 16% cum este în prezent.
Așadar, cota de impozitare va crește astfel încât aceste persoane vor rămâne doar cu 30% din sumele respective.


Măsura urmează să intre în vigoare de luna viitoare şi se va aplica pentru deciziile de impunere emise de organele fiscale începând cu această dată. Cu alte cuvinte, nu se va ține cont de momentul obținerii veniturilor sau de cel al începerii controlului asupra persoanelor respective.


Ca urmare, până la data intrării în vigoare a noilor prevederi legale, în vederea conformării, contribuabilii au oportunitatea de a-și declara veniturile și de a-și plăti obligațiile fiscale aferente acestora, evitând situația încadrării acestora în categoria de risc fiscal, cu consecința impunerii cu o cotă de impozitare majorată și a obligațiilor fiscale accesorii aferente acestora.


În tot acest context, ANAF vine și cu clarificări. Sursele de fonduri de natura darurilor de nuntă/de botez sunt venituri neimpozabile, deci nu vor fi supuse acestui mega impozit.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *