Amenzi de peste 200.000 de lei date de ITM Gorj!

Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj a afectuat, in perioada 19-30 iulie, un numar de 66 de controale in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca. Au fost aplicate amenzi in valoare totala de peste 200.000 de lei.


Unul dintre angajatorii verificați își vindea marfa în interiorul Târgului de la Polovragi. Acesta a fost depistat că folosea în activitate o persoană fără forme legale de angajare și o alta lucrând în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Agentul economic, cu sediul în județul Olt, a fost sancționat cu amendă în cuantum de 30.000 de lei.


Cel de-al doilea angajator, din municipiul Târgu Jiu, a fost sancționat cu amendă în valoare de 20.000 de lei pentru folosirea în activitate a unei persoane fără forme legale de angajare.


În total, în decurs de o săptămână, inspectorii din cadrul ITM Gorj au aplicat 37 de amenzi contravenționale în cuantum de 217.000 de lei. Totodată, au fost dispuse 166 de măsuri de remediere a deficiențelor.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *