Amenzi de peste 100.000 de lei, aplicate de ITM Gorj, în doar patru zile

Inspectorii de muncă gorjeni au sancționat un angajator pentru muncă nedeclarată cu amendă în valoarea de 20.000 lei. Acesta are sediul social în București, însă își desfășoară activitatea în Motru.
Un alt angajator din Dolj, care activează în domeniul comerțului cu amănuntul în Țânțăreni, a fost sancționat cu suma de 15.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat peste programul stabilit.

Bianca Văcaru, purtător de cuvânt ITM Gorj

În total, în perioada 24-28 octombrie, inspectorii din cadrul ITM Gorj au efectuat 39 controale. În urma deficiențelor constatate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de circa 100.000 lei. Totodată, au fost dispuse 84 de măsuri de remediere a deficiențelor.

Bianca Văcaru, purtător de cuvânt ITM Gorj

Tot în perioada menționată, s-a desfășurat o Campanie Națională, inițiată de către Inspecția Muncii, privind prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă de către agenții de muncă temporară și de către utilizatorii salariaților temporari. În cadrul acestei campanii a fost verificat un agent de plasare forță de muncă în străinătate, singurul înregistrat pe raza județului Gorj. Cu această ocazie s-a constatat faptul că acesta nu a desfășurat în perioada supusă controlului activități specifice de mediere în vederea angajării în străinătate a unor cetățeni români cu domiciliul în România.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *