Alte 15 troleibuze noi pentru municipiul Târgu Jiu

Primaria Municipiului Targu Jiu a semnat un nou contract de achizitie, in valoare de 7,5 milioane, ce prevede achizitionarea unui nou lot de troleibuze. Este vorba despre 15 mijloace de transport in comun.


Firma Solaris a livrat, până în prezent, 11 trolee conectate la rețea, iar în acest an vor ajunge în municipiu încă nouă troleibuze, cu autonomie extinsă. Astfel că, până în anul 2023, municipiul Târgu Jiu va beneficia de 35 de troleibuze noi. Proiectele sunt finanțate din fonduri europene.


“Am semnat contractul pentru încă 15 troleibuze ce vor circula în Târgu Jiu, în valoare de aproximativ 7,5 milioane de euro. Este vorba despre al doilea proiect cu finanțare europeană care prevede atât modernizarea infrastructurii transportului în comun, cât și achiziționarea mijloacelor de transport. În cadrul primului proiect am primit deja 11 troleibuze, urmează să primim încă 9, iar cu acestea 15 municipiul Târgu Jiu va deține 35 de troleibuze moderne”, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.


Totodată, va fi semnat și contractul pentru reabilitarea rețelei de transport în comun.


“Mai mult, vom semna contractul pentru modernizarea infrastructurii de transport în comun, a cărui valoare depășește 12 milioane de euro. Sunt bani pe care îi aducem la Târgu Jiu și se regăsesc în investiții ce modernizează municipiul”, a mai transmis edilul.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *