Alocațiile s-au majorat! Câți bani vor primi copiii

Alocațiile copiilor au crescut începând cu luna ianuarie 2024. Astfel, aproximativ 3,6 milioane de copii și adolescenți care urmează cursuri liceale și profesionale vor beneficia de alocații mai mari.


Începând cu luna ianuarie a acestui an, alocațiile au crescut cu 13,8%. În cazul copiilor până la doi ani, este vorba de o creștere cu 88 de lei, adică vor primi 719 lei.
Pentru elevii de până la 18 ani, este vorba de o creștere cu 36 de lei, adică vor primi 292 de lei.


„Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, prevede articolul 3, alineatul 2 din Legea nr 61 din 1993.


Prima alocație mărită va intra începând cu luna februarie 2024.


„3,6 milioane de copii și tineri care urmează cursuri liceale și profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocațiilor de stat. Plățile se fac din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială”, a transmis Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.


Alocațiile sunt acordate de fiecare dată pe data de 8 ale fiecărei luni pe card. În cazul în care aceasta este o zi de weekend, banii vor fi transferați vineri sau luni, în funcție de decizia agenției care este responsabilă de plăți.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *