Alfa și Omega, varianta 2023

S-a cam așternut uitarea peste fostul premier Nicolae Ciucă, lider al PNL. E și bine, e și rău. E bine (pentru dumnealui și, eventual, pentru liberali) că lumea ia la ochi doar premierul. E rău (tot pentru el și partid) că se adâncește uitarea.


Cum nu prea are cu să-și ocupe agenda publică, face și dumnealui ce poate. Două postări ne-au ieșit în prim-plan. A trebuit să căutăm pe Facebook, că d-l Ciucă nu prea mai iese pe la TV. Prima postare spune așa: „Liberalismul și valorile morale solide au viitor sigur în România. Împreună cu seniorul Dinu Zamfirescu și alți colegi am avut bucuria să asistăm, în grădina din Modrogan, la Biroul Politic Național al Clubului Elevilor Liberali. Plini de energie și de bun simț, cu gânduri curate și gata să ia lumea în piept, acești tineri ne-au arătat cât de mult iubesc România. Ne-au demonstrat și cât de mult contează felul optimist în care ei privesc și problemele și provocările. Ne-au convins prin felul lor de a fi că România nu va deveni țara în care tinerii sunt victimele tinerilor din cauza consumului de stupefiante. Ei sunt dovada că avem mulți copii buni pentru care trebuie să luptăm să reformăm sisteme învechite. Avem mulți copii extraordinari pentru care trebuie să luptăm să îi ferim de urâtul flagel al consumului și traficului de droguri.


Legat de acest aspect i-am îndemnat să fie responsabili și să înțeleagă că deciziile pe care le iau acum le pot influența întreaga viață, așa că întotdeauna trebuie să aleagă calea corectă și dreaptă. I-am încurajat să pună accentul pe educație și informație în tot ce fac. Inclusiv să nu se grăbească să facă politică, înainte de a-și construi o carieră pe un fundament solid de competențe și realizări.


Pentru PNL, educația rămâne o prioritate. Și am convingerea că pachetul de legi ale educației, promulgat anul acesta, va produce efecte concrete și o reformă profundă care le va asigura un parcurs corect și onest în societate. Faptul că PNL, cel mai vechi partid liberal din Europa, are și cel mai tânăr demnitar în rolul de vicepreședinte al Autorității pentru Digitalizarea României arată că sprijinim cu adevărat tinerii, dar și că la nivelul noii generații există potențial și determinare. Le urez tuturor mult succes în tot ceea ce își propun și îi asigur că în PNL vor avea mereu o voce ascultată!”


Sunt dat pe spate de interesul acordat tinerilor. Cum spune americanul: NOT!


A doua „ieșire” încearcă să ne transmită că există interes (și) pentru vârstnici: „Într-o lume în goana după noutate și inteligență artificială, experiența și înțelepciunea seniorilor noștri sunt resurse adesea nevalorificate. În PNL, ne-am propus ca seniorii liberali să fie un adevărat think-tank al partidului, sursă de idei pentru obiectivele pe care ni le propunem. A fost o reală bucurie să fiu astăzi alături de aceștia, la reuniunea Școlii de vară și să le transmit toată prețuirea mea.


Mulți dintre cei din sală sunt cei care au făcut Revoluția din 1989, fiind în floarea vârstei, sunt generația care s-a sacrificat pentru democrație, pentru libertate, pentru piață liberă, iar PNL își asumă datoria de a le răsplăti aceste eforturi. Seniorii României trebuie să fie văzuți ca o valoare socială, o valoare de patrimoniu, pentru că și pe ei se sprijină România de mâine. România trebuie să-și schimbe mentalitatea când face politici publice pentru seniori. E necesar să pornim de la ideea că înaintarea în vârstă e o creștere în înțelepciune, nu o degradare.


De asemenea, cred cu tărie că, în contextul ascensiunii naționalismului gălăgios și al extremismului, seniorii liberali sunt repere, de la care tinerii de astăzi pot învăța patriotismul real, nestrigat, susținut de fapte, nu de vorbe și care promovează conservatorismul moderat și valorile morale.” Bă, mă lași?


Interes și pentru tineri, și pentru vârstnici?! Pfff…

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *