Adrian Zorlescu nemulțumit de prelungirea termenului de depunere a proiectelor pe FTJ

„Prelungirea termenului de depunere a proiectelor pe FTJ, inutilă și ineficientă’’. Este declarația Președintelui Oamenilor de Afaceri ai Alianței pentru Unirea Românilor Gorj, totodată candidat AUR la președinția Consiliului Județean.

Adrian Zorlescu consideră că prelungirea oferită celor care depun proiecte, ce se vor eligibile pentru o finanțare pe Fondul de Tranziție Justă, decizie anunțată marți, ar fi una total greșită. Acest termen de o lună de zile ar fi chiar inutil și ineficient, antreprenorul motivând foarte clar de ce a ajuns la aceste concluzii.

’Din punctul meu de vedere, prelungirea Fondului de Tranziție Justă, cu doar o lună de zile, nu poate să aducă proiecte noi, semnificative. Această decizie doar confirmă lipsa unei campanii eficiente de informare pentru antreprenori și complexitatea excesivă a documentațiilor necesare! Având în vedere că obținerea avizului de mediu durează în jur de o lună, proiectanții și consultanții nu mai au suficient timp pentru depunerea documentațiilor. Mă întreb astfel, de ce nu s-au acordat cel puțin două luni pentru a permite accesul la noi proiecte, dacă intenția era reală? De ce este necesară obținerea avizului final pentru mediu, în condițiile în care proiectele trebuie să respecte deja principiile DNSH și programul a fost evaluat de comisii, inclusiv cea de mediu? Nu ar fi fost suficiente deciziile inițiale de încadrare’’, a concluzionat Adrian Zorlescu.

Mai mult, prelungirea pare a fi, în opinia reprezentantului AUR, rezultatul fie a documentațiilor stufoase și greoaie, fie a lipsei de pregătire a celor care trebuiau să gândească acest program.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *