Acțiuni de nimicire a ambroziei la Bărbătești

Anunț important pentru cetățenii comunei Bărbătești. Autoritățile locale au transmis că în perioada 22 aprilie – 25 mai, CFR Craiova, prin Secția L.5. Târgu-Jiu, vor demara acțiuni de erbicidare, în lungul căii ferate și terenurilor aflate în zona de responsabilitate a acesteia, în vederea combaterii Ambroziei.
Astfel, pentru evitarea unor situații neplăcute proprietarii de terenuri agricole și stupine din vecinătatea CFR vor trebui să ia toate măsurile care se impugn.
Ambrozia, cunoscută popular sub numele de „iarba de paragină”, „iarba pârloagelor” sau „floarea pustiei”, este una dintre cele mai invazive plante existente pe teritoriul țării noastre. Aceasta este o plantă toxică ce poate reprezenta un real pericol pentru persoanele alergice, iar în România, potrivit unei legi, buruiana trebuie distrusă.
Cei care nu respectă legea, vor fi aspru sancționați.
Potrivit noii legislații, proprietarii sau deţinătorii de terenuri trebuie să distrugă planta, până la data de 30 iunie a fiecărui an, sau în termen de 15 zile de la primirea unui avertisment.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *