A scăzut numărul beneficiarilor de ajutor social în comuna Bolboși

Ca în fiecare an, primarii din comunele gorjene demarează curățenia de primăvară în preajma sărbătorilor de Paști. Pentru ca localitățile păstorite de ei să arate cât mai bine, unii primari sunt nevoiți să recurgă și la ajutorul beneficiariilor legii 416.


La Bolboși, curățenia ar fi trebuit să înceapă încă din primele zile ale lui Martie, însă vremea a cam dat peste cap planurile. Împărțiți pe echipe, asistații social au sarcina de a ecologiza porțiunile adiacente.


De altfel, numărul beneficiarilor legii 416 a scăzut destul de mult în ultimii ani. Mulți dintre ei au fos nevoiți să stea acasă, în loc să presteze diferite servicii prin localitate, astfel că au fost scoși din plată, iar alții și-au găsit loc de muncă și au anunțat primăria că nu se mai încadrează în norme, pentru a primi ajutor.

Viorel Rotaru, primar Bolboși


Prin lege, numărul de ore pe care beneficiarii de ajutor social trebuie să le presteze în folosul comunităţii variază în funcţie  de suma pe care asistatul o primeşte de la stat. Și ajutorul social variază, fiind calculat în funcție de câte persoane compun o familie. 

Viorel Rotaru, primar Bolboși


Dacă beneficiarii ajutorului social refuză să presteze orele planificate, pot pierde indemnizația.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *