A fost stabilit regulamentul pentru barajul de promovare în Liga 3

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat, cu unanimitate de voturi, „Regulamentul jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, aplicabil în sezonul 2022-2023, cu mențiunea expresă că nu se va aplica regula golului în deplasare!”


Cele 42 de campioane vor fi împărțite în mod egal în șapte regiuni. Vor rezulta câte trei baraje în fiecare regiune, adică un total de 21 de dueluri și, totodată, 21 de învingătoare care vor promova în Liga 3. Meciurile rezultate în urma tragerii la sorți se vor desfășura în format tur (18 iunie 2022, ora 18:00) – retur (25 iunie 2022, ora 17:30), pe terenul fiecărei echipe.


Conform regulamentului aprobat la 25 ianuarie 2022, AJF-urile, respectiv AMFB, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 12 iunie 2022, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului. La baraj merge doar ocupanta locului 1 din Liga 4, dacă îndeplinește condițiile de participare.
Dacă o echipă clasată pe locul 1 în Liga a 4-a a județului ei nu va îndeplini condițiile de participare la jocurile de baraj, atunci duelul în care fusese ea repartizată nu va avea loc, adversara urmând a fi declarată câștigătoare. Aşadar, locul acesteia la baraj nu poate fi luat de ocupanta locului 2 din clasament.


Cele șapte regiuni decise de FRF, pe baza cărora se face tragerea la sorți pentru stabilirea viitoarelor baraje de promovare în Liga 3, sunt:
Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoșani, Neamț, Iași, Suceava, Vaslui;
Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj;
Regiunea 3, Centru: Alba, Brașov, Mureș, Covasna, Harghita, Sibiu;
Regiunea 4, Vest: Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, Mehedinți;
Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Teleorman, Dâmbovița;
Regiunea 6, Sud: Călărași, Giurgiu, Ialomița, București, Ilfov, Prahova;
Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galați, Tulcea, Constanța, Buzău, Vrancea.
Pentru fiecare regiune în parte, tragerea la sorţi va fi făcută doar între cele şase echipe. Prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc de baraj este echipa organizatoare a jocului tur, returul urmând să se desfăşoare pe terenul echipe adverse.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *