A fost finalizat primul tronson din noua rețea de iluminat pe leduri din Târgu Jiu

Lucrările de modernizare a iluminatului public din oraș, proiect finanțat din fonduri europene, sunt în plină desfășurare. Un prim tronson din rețea a intrat deja în probe. Este vorba despre porțiunea cuprinsă între fabrica de ciment din Bârsești și sensul giratoriu din apropiere de râul Șușița. În prezent, se intervine pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu. Întregul proiect vizează înlocuirea vechiului sistem de iluminat cu echipamente moderne și eficiente pe toate bulevardele și străzile principale din municipiu. Mai exact, este vorba despre aproximativ 27 de kilometri de rețea electrică și peste 1.000 de corpuri luminoase. Prin implementarea acestui proiect, consumul de energie va scădea cu până la 40%. Investiția se ridică la circa 5 milioane de euro.


“Din ceea ce s-a realizat până în momentul de față, am încercat ca un anumit tronson, respectiv cel de la societatea Fibrocim până la primul sens giratoriu, cel care face intersecție cu viitoarea centură a municipiului, să-l și folosim. Continuăm, așa cum și observă cetățenii din Târgu Jiu, ca ulterior să dăm drumul la iluminatul pe bază de leduri pe Bulevardul Ecaterina Teodoriu, unde investiția este aproape finalizată, și tot așa până se va închide acest proiect”, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.


De asemenea, potrivit lui Romanescu, în majoritatea cartierelor din municipiu vor fi corpuri de iluminat pe bază de leduri.


“În plus, faytă de acest proiect, am contractat deja o societate care realizează un proiect pe fondul de mediu, în vederea instalării a aproximativ 800 de corpuri de iluminat pe bază de leduri și în majoritatea cartierelor din municipiul Târgu Jiu. Deci, vom avea în oraș, pe o suprafață de circa 80%, iluminat public pe bază de leduri, în anii următori“, a mai transmis edilul.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *