A fost finalizat al doilea tronson din noua rețea de iluminat pe leduri

A fost pornit noul sistem de iluminat public modern si pe portiunea cuprinsa intre giratoriul de la Turcinesti si Complexul Comercial Paltinis. Este al doilea mare tronson finalizat dupa Targu Jiu – Barsesti.


Proiectul, finanțat din fonduri europene, vizează înlocuirea vechiului sistem de iluminat, de pe toate bulevardele principale ale orașului, cu echipamente moderne și eficiente. Termenul de finalizare a investitiei este sfârșitul anului 2023.


“Lucrările înaintează rapid și în momentul în care fiecare porțiune va fi finalizată, va fi și pusă în funcțiune. Vă reamintesc că este vorba de un amplu proiect pe fonduri europene care prevede modernizarea iluminatului public în Târgu Jiu și care se ridică la valoarea de 5 milioane de euro. Am reușit să obținem jumătate din suma alocată pentru întreaga regiune a Olteniei în scopul modernizării iluminatului public. Se are în vedere o scădere a costurilor pe noua rețea cu peste 40%, ceea ce reprezintă o economie substanțială la bugetul local! Se instalează 27 de kilometri de rețea electrică, 27 de kilometri de fibră optică și peste 1000 de corpuri de iluminat”, a transmis edilul Marcel Romanescu pe pagina sa de facebook.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *