A avut loc prima ediție a Festivalului Cultural ”DEALUL MUIERII”

Comuna gorjeană Polovragi a devenit gazda unui festival menit să atragă tot mai mulți turiști. Este vorba despre festivalul ”Dealul Muierii”. A fost realizat acest eveniment deoarece organizatorii spun că își propun dezvoltarea turismului în Oltenia.


Dealul pornește din nordul Gorjului și se întinde pe zeci de kilometri, trecând prin 24 de comune, multe dintre ele din Vâlcea și Dolj.
În cadrul deschiderii oficiale a Festivalului a fost organizată și o conferință de presă de lansare a Festivalului Cultural Dealul Muierii care a avut loc în perioada 21 – 26 iunie, cu plecarea fetelor din Peștera Muierii și Peștera Polovragi și sosirea acestora în satul Cruci, comuna Goiești, județul Dolj. Tot în cadrul festivalului, au fost organizate seri culturale cu foc de tabară unde vor fi puse în valoare povești ale locului, tradiția și folclorul specific și gastronomia locală.


Brandul Dealul Muierii pune în valoare o legendă din trecut când femeile, care erau ascunse de teama turcilor au ieșit din peșteri și au plecat pe Dealul Muierii către Garnizoanele stabilite pe Cetatile dacice de la Alunu și Gradistea si i-au alungat pe cotropitori.


Prin punerea în valoare a legendei se doreste crearea unei Destinații turistice prin asocierea a 24 de comune, dezvoltarea unui brand local și dezvoltarea turistică a zonei.
Festivalul cultural Dealul Muierii s-a aflat la prima ediție.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *