A avut loc cea de-a XI-a ediție a Festivalului „Tradiții și obiceiuri din bătrâni”

Festivalul „Tradiții și obiceiuri din bătrâni”, ajuns la cea de-a XI-a ediție, a avut loc ieri, începând cu ora 17.00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu.
În deschiderea evenimentului, devenit deja tradiție, preotul profesor Ștefan Cristi Vătafu a mulțumit cadrelor didactice și elevilor implicați în acest proiect.

Ștefan Cristi Vătafu, preot

Tot în deschidere a vorbit și managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, Mariana Ghițulescu, gazda evenimentului.

Mariana Ghițulescu, managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu

Festivalul a debutat cu colindele copilăriei interpretate de Corul Liceului Teologic, sub îndrumarea profesorului Nicușor Daniel Lăzărică. A urmat un moment teatral, intitulat „Moș Nicolae și fetele sărace”, pus în scenă de Trupa de teatru „Teologos” a Liceului Teologic.

Corala preoților gorjeni „Nicofonis” a fost nelipsită de la eveniment, care a interpretat mai multe colinde. Momentul artistic a fost urmat de Sceneta „Plugușorul”, pregătită de elevii de la Liceul Teologic. În ultima parte a evenimentului, Corala „Calatio” din Craiova, a încântat auditoriul cu alte colinde de suflet. Manifestarea a fost organizată de profesorii și elevii Liceul Teologic din Târgu Jiu, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *