Este Moldova cu fața spre Europa sau ba?

ionut catrina

A fost zi de vot în Republica Moldova. Unul extrem de important, fiind chiar cu dublă însemnătate: s-a votat pentru funcția de președinte, dar și pentru continuarea parcursului european al țării. Moldovenii au trimis în turul al II-lea pe actualul președinte, Maia Sandu, și pe reprezentantul PSRM, Alexandr Stoianoglo. În egală măsură, la data scrierii acestor rânduri, se pare că puțin peste 50% dintre vecinii noștri au votat pentru aderarea Moldovei la U.E. Ceea ce supără teribil Rusia, o țară cu o atitudine veșnic imperialistă…


Mi se par relevenate cuvintele Maiei Sandu când s-a prezentat să voteze duminică: „Azi am votat pentru ca Moldova să poată să se dezvolte în pace și libertate, pentru ca Moldova să poată să-și construiască viitorul pe care-l dorește și pe care-l merită. Moldovenii trebuie să-și determine soarta.

Votul fiecăruia este important. Nu este doar o ștampilă pe hârtie. Este cuvântul tău pentru soarta ta. Este alegerea pentru cum vei trăi începând cu ziua de mâine. Dragi moldoveni de acasă, dragi moldoveni de peste hotare, ieșiți la vot! Luați 2 buletine de vot – unul pentru referendum și altul pentru alegerile prezidențiale.”

Ionuț Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *