Casa Verde Fotovoltaice: Fondurile pentru Oltenia s-au epuizat după 1 minut şi 20 de secunde

Programul Casa Verde Fotovoltaice pentru persoanele fizice a continuat luni cu regiunea Sud-Vest Oltenia, mai exact județele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea. Fondurile s-au terminat după un minut și 20 de secunde.


6.640 de dosare au fost înscrise, iar suma pentru această regiune a fost de 199,2 milioane de lei. Vineri, bugetul pentru sesiunea București-Ilfov a fost epuizat într-un minut și 5 secunde. De aceea, Asociația Prosumatorilor din România suspectează o posibilă fraudă în cadrul programului și propune o distribuire aleatorie a fondurilor pentru a elimina inechitățile. Asociația susține că înscrierea într-un minut nu pare exagerată, însă suspiciunea vine din faptul că o persoană care s-a înscris în 40 de secunde a avut cronologic al 1.100-lea dosar validat.

Urmează ca marți, 8 octombrie, să se înscrie locuitorii din regiunea Vest (județele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş), aceasta fiind și ultima sesiune pentru persoane fizice.


Bugetul total al schemei în acest an este de 2 miliarde de lei, iar fiecare beneficiar primește 30.000 de lei de la stat pentru a-și instala panouri fotovoltaice și baterii de stocare.

Cătălin Pasăre

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *