Festivalul Gastronomic local de la Polovragi – un succes fără precedent

Bucătăria tradițională românească a fost reinventată la Polovragi prin gusturile și aromele bucatelor  de altădată prin care organizatorii i-au îmbiat pe participanți.

Cei care s-au aflat dumincă, 7 iulie, la Vatra Dacică din fața Mănăstirii Polovragi, au avut parte de senzații culinare nemaiîntâlnite după ce au gustat din preparatele specifice zonei de sub mune.

Tochitura din ceaune, mămăliguța, bulzul cobănesc și tocanul de oaie au fost la mare căutare printre vizitatorii târgului de gastronomie locală al așezărilor de sub munte.

Fasolea cu ciolan a fost și ea la mare căutare printre vizitatori, tochitura de porc dar și bulzul cu brânza de burduf. Participanții nu s-au putut abține printre atâtea bunătăți și au gustat din mai multe feluri de mâncare până ce ușor-ușor s-au golit toate castroanele.

”E senzațional ce am văzut aici. Chiar nu te poți abține când vezi atâtea bunătăți. Totul arată și miroase foarte bine iar copiii mei au mâncat tot din farfurii iar ei sunt foarte pretențioși la capitolul acesta. Felicitări organizatorilor! Mie mămăligușa cu brânză și tocanul mi-au amintit de gusturile copilăriei când mă duceam la bunici în vacanțele de vară”, ne-a transmis un turist care s-a bucurat de aromele festivalului culinar de la Polovragi.

”Festival Gastronomic local a fost organizat de GAL Parâng în parteneiat cu Primăria Polovragi, dar și în parteneriat cu Primăriile Mușetești, Crasna, Novaci, Baia de Fier, Bumbești Pițic, Alimpești, Vaideeni și Slătioara. Fiecare dintre primării a venit cu un fel specific de mâncare pe care să îl aducă în fața vizitatorilor. Rețetele tradiționale românești sunt cele mai bune. Trebuie să aducem în prim-plan bucătăria noastră cea veche, cea tradițională, care ne reprezintă extraordinar de bine în privința gusturilor și al modului în care gătim mâncărurile noastre cum nicăieri pe acest glob nu mai există. Acele gusturi din copilărie, ”ca la mama acasă”, cum spunem noi. Au fost oferite degustări gratuite către participanți și pot spune că a fost un real succes această ediție pentru că e deja triplu numărul de participanți raportat la anul trecut. Cred că am avut în jur de 1.500 de persoane și mă bucur că rețetele noastre de bucătărie românească tradițională au atâta succes”, a transmis primarul localității Polovragi Gheorghe Epure.

Cea de-a doua ediție a Târgul de gastronomie locală s-a desfășurat în Vatra Dacică din fața Mănăstirii Polovragi iar organizatorii ne-au dat asigurări că acest festival va deveni o tradiție și va fi organizat de acum încolo an de an, la începutul lunii iulie.   

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *