Pandurii au uşa închisă la naţională

  • Petre Grigoraş spune: „Nu am rupt gura târgului, nu ştiu dacă merita cineva de la noi să fie chemat acum la naţională”

Imediat după etapa a 6-a, Liga 1 intră într-o mini vacanţă de două săptămâni, timp în care echipa naţională îşi va începe aventura în preliminariile Campionatului Mondial. Selecţionerul Cristoph Daum a convocat deja 26 de jucători din care 11 provin din întrecerea internă. Din păcate, Pandurii nu are nici un jucător selecţionat la acţiunea naţionalei pentru meciul cu Muntenegru, grosul de jucători venind de la Steaua, Dinamo şi Astra.

Grig, resemnat

În trecut, şi cei de la Pandurii ofereau 1-2 jucători la naţională, acum, deşi Daum a fost şi a urmărit pe viu Pandurii nu a selecţionat niciun pandur. „Cred că selecţionerul împreună cu stafful său au urmărit cu atenţie meciurile. Nu ştiu dacă ar fi trebui să fie şi vreun jucător de la noi la naţională, nu am rupt gura târgului, adevărat este că în campionat nu am pierdut, dar am fost eliminaţi din Europa League, am fost eliminaţi din Cupa Ligii”, a comentat Petre Grigoraş.

În plus, tehnicianul pandurilor spune că nici un jucător de la echipa târgujiană nu a impresionat în mod evident. „Nu a fost vreun jucător extraordinar care să iasă în evidenţă şi să fie selecţionat. Timpul nu este pierdut, este o primă selecţie. Dacă jucătorii noştri vor fi la parametrii maximi şi vor avea o evoluţie bună, vor fi chemaţi şi de la noi. Acum dăm credit antrenorului”, a comentat Grigoraş.

Acuzaţii nefondate

Erau vremuri cândva când echipa gorjeană avea un lot stufos de jucători care mergeau şi jucau la naţională. Şi nu doar pe vremea lui Anghel Iordănescu, atunci când gurile rele spuneau că unii jucători de la Pandurii mergeau la naţională pe filiera Edi-Anghel Iordănescu. fals. A fost o minciună această ipoteză pentru că dacă ar fi fost ceva în acest sens, atunci golgeterul Ligii 1 în ediţia trecută, Ioan Hora nu avea voie să lipsească de la Euro. Dar, selecţionerul Anghel Iordănescu l-a lăsat acasă pe principalul marcator al Ligii 1 preferându-l pe Alibec, cel care marcase mai puţine goluri în Liga 1. În fine…

Trei ex panduri în lot

Totuşi, nostalgicii pandurilor se pot mulţumi că vor vedea trei figuri cunoscute la naţională. Cristi Săpunaru, Vlad Chiricheş sau Alex Maxim sunt foşti jucători ai pandurilor care au fost convocaţi de selecţionerul Cristoph Daum pentru meciul cu Muntenegru.

Partida România – Muntenegru se va disputa în 4 septembrie, cu începere de la ora 21.45, pe Cluj Arena.

Cine merita să fie chemat?

Fără a-i acuza pe cei de la naţională de rea credinţă în ceea ce priveşte selecţia, e greu de propus vreun nume din tabăra pandurilor pentru a fi convocat. Chiar nu există un nume care să fi sărit în ochi, aşa că neconvocarea vreunui pandur este chiar normală atâta timp cât niciunul din elevii lui Grigoarş nu au impresionat în mod plăcut.

Lotul lărgit al României:

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra).

Fundaşi: Cristian Săpunaru (Astra), Valerică Găman (Karabukspor), Vlad Chiricheş (Napoli), Cosmin Moţi (Ludogorets), Dragoş Grigore (Al Sailiya), Alin Toşca (FC Steaua Bucureşti), Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb), Steliano Filip (Dinamo), Gabriel Enache (FC Steaua Bucureşti).

Mijlocaşi: Vlad Achim (FC Steaua Bucureşti), Eric Bicfalvi (Tom Tomsk), Ovidiu Hoban (Hapoel Be’er Sheva), Răzvan Marin (FC Viitorul), Nicolae Stanciu (FC Steaua Bucureşti), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Gabriel Torje (Terek Grozny), Romario Benzar (FC Viitorul), Adrian Popa (FC Steaua Bucureşti).

Cosmin Brujan

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *