Moș Nicolae la români…

Fiind deja campanie, orice aș scrie despre un partid sau altul ar fi imediat interpretat și taxat drept partizanat sau opusul acestuia, așa că astăzi voi face politică prin negarea/blamarea unor fapte/consecințe ale fenomenului politic dâmbovițean… în an de nebunie.


Nu știu ce simțiți voi, raportat la cele petrecute în țară, dar eu – sub impresia subiectivismului inerent, de altfel – simt o stare de greață față de intenția declarată, cu nenumărate ocazii, de a se desfășura alegeri parlamentare în data de 6 decembrie 2020. Este clar că s-a intrat în linie dreaptă cu organizarea acestui ultim tur de „agitație” până-n 2024 și că se vrea ca bătălia parlamentarelor să fie dată. Dar, dar… revin cu ceea ce urlu la aproape fiecare emisiune de până la începerea campaniei: dacă Regatul Unit al Marii Britanii a putut – găsindu-se consens la toți factorii politici majori și cu acceptul evident la reginei – să ducă alegerile locale din mai 2020 în mai 2021, noi de ce nu puteam/putem face asta? Știu, știu, trebuie un parlament stabil, ales legitim pe 4 ani, cu o majoritate care să garanteze ideile legislative – mai ales în vremuri nemaitrăite de pandemie… În contrapondere, luați în calcul că zilnic, de ceva timp, stăm la circa 10.000 de noi infectați. Și la undeva la mia de persoane la ATI, locul de unde crește – tot zilnic – numărul morților…


Se știe că a existat un consens al partidelor politice în vederea organizării alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020. Restul e cancan de budoar și propagandă politică. Să mi se vină acum și să se clameze grija pentru cetățenii României… este inacceptabil, în ideea în care toate – repet, toate – partidele parlamentare și-au dat acordul, acum ceva vreme, pentru a se organiza parlamentarele de Moș Nicolae. În plus, să nu uităm cum unii minimalizau virusul (și de pe Stânga, dar și de pe Dreapta!), ori cum tot unii îndemnau la nepurtarea măștii și la combaterea măsurilor luate de autorități. Și unii, și alții culeg azi ce-au semănat. Britanicii au o vorbă: cine seamănă vânt culege furtună. La noi, greața populației este evidentă… Ceea ce poate duce, din păcate, la o prezență extrem de scăzută la vot. Știți ce înseamnă asta? O reprezentativitate extrem de scăzută, adică un mare pericol și un vot de blam dat clasei (cu ifose) politice. Cum este ca, din 100 de români, să meargă la vot 30, iar pe tine să te voteze 15? Faceți voi calculele… Ai 50%, corect? Dar din ce, bă?!?! Este imoral și la limita suportabilității legii.


Voiam să pun și poze cu 2-3 persoane politice, dar iar eram acuzat de una, de alta. Că statul în casă dăunează logicii și românul imediat sare cu supoziții. Deh, are capsa pusă!


Stați în viață și de Moș Nicolae poate dați voi cu botița!

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *