Autoritatile au actionat la sfarsitul saptamanii trecute pentru a indeparta tonele de resturi aduse de viitura in raul Jiu. Mii de sticle, ambalaje din plastic, lemne, haine si electrocasnice pluteau pe luciul apei in barajul din Vadeni.
Sute de camioane au lucrat ore în șir să scoată tonele de deșeuri adunate în barajul din Târgu Jiu, pentru ca zona să nu se transforme într-o bombă ecologică. Povestea se repetă la fiecare viitură, spune Marius Grecu, inginerul șef al Uzinei Hidrocentrale Târgu Jiu.
Marius Grecu, inginer sef Uzina Hidrocentrale Târgu Jiu
Rujan spune că se caută soluții pentru ca pe viitor să nu ne mai confruntăm cu astfel de probleme. Potrivit prefectului, vor fi continuate lucrările de investiții la Hidrocentralele din Valea Jiului, Bumbești și Dumitra, dar și cele de decolmatare a barajului din Târgu Jiu.
Cristinel Rujan, prefectul județului Gorj
Debitul record al apei și precipitațiile abundente înregistrate în județul Hunedoara au umflat apele Jiului, astfel că au fost zone și în Gorj, în care a fost depășită cota de atenție și s-au produs inundații. Potrivit prefectului Cristinel Rujan, Guvernul va sprijini comunităţile locale care au fost afectate de aceste fenomene.
Cristinel Rujan, prefectul județului Gorj
În Defileul Jiului, unde a existat cel mai mare pericol de inundații, s-a acționat la timp pentru a preveni ieșirea apelor din matcă și a produce pagube.
Acolo s-a intervenit în mai multe puncte cu saci cu nisip pentru a evita revărsarea apelor pe șoseaua națională. Cel mai mare pericol a fost înregistrat în zona Lainici, la podul din zonă.
Aura Pîrvuleț