58 de focare de pestă porcină active în Gorj

58 de focare de pestă porcină africană sunt active, în prezent, în județul Gorj. Localitățile afectate sunt Târgu Jiu, Tismana, Drăguțești, Bălești, Bâlteni, Telești, Bolboși, Drăgotești și Borăscu.


Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, a convocat, ieri, Centrul Local de Combatere a Bolilor, pentru a analiza evoluția epizootiei şi eficiența acțiunilor întreprinse în focarele de pestă porcină africană. Pe lângă cele 58 de focare, la nivelul județului mai sunt 20 de suspiciuni pentru care se așteaptă rezultatele de la laborator.

Florin Gorcea, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj


Autoritățile s-au mobilizat pentru limitarea răspândirii bolii. Până în prezent, au fost sacrificați 244 de porci.

Florin Gorcea, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj


Cele mai multe focare active sunt în localitatea Drăguțești, unde sute de porci au murit din cauza acestui virus. Însă, și aici situația este sub control.

Dumitru Ion Popescu, primarul comunei Drăguțești


La Bălești, cetățenii se confruntă cu o altă problemă. Șacalii și vulpile au împânzit comuna. Primarul Mădălin Ungureanu a cerut ajutorul autorităților pentru a putea scăpa de aceste animale sălbatice.

Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești


Facem precizarea că pesta porcină nu prezintă vreun risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social și economic.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *