14 ansambluri folclorice vor fi prezente duminică la Novaci

Pana in prezent au confirmat prezenta sambata si duminica la Festivalul „Urcatul Oilor la Munte” de la Novaci. Este vorba de 14 ansambluri si formatii artistice de amatori. Alaturi de acestea vor fi membrii Ansamblului Folcloric Profesionist ”Doina Gorjului”.

Prezența formatiilor de amatori într-un numar asa de mare, ținând cont că mai există două astfel de manifestari ale păstorilor din comunele Marginimea Sibiului, Sibiu și Corbii de Piatră, județul Arges, este dovada clară că toate comunitățile de păstori acordă o mare importanță urcatului oilor la munte.

Formatiile vor evolua în fata Casei de cultură si pe scena din Pădurea Hirișești. Între acestea pot fi amintite: Ansamblul Folcloric ”Nedeia” la Casei de Cultură Novaci; Formația de fluierasi a comunei Șugag, judetul Alba; Ansamblul artistic „Datina păstorilor” din Galeș, comuna Brăduleț, judetul Argeș; Ansamblul Folcloric ”Junii Petrileni”, din orasul Petrila, județul Hunedoara, precum şi formaţii din Rașinari, județul Sibiu; Negomir, judetul Gorj; Vaideeni, judetul Vâlcea sau Livezeni, județul Hunedoara.

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *