VIDEO: Incendiu de proporții într-o pădure din Mehedinți

Circa 120 de hectare de pădure din Parcul Natural Porțile de Fier au fost cuprinse de un incendiu, intervenția pompierilor fiind îngreunată de relieful accidentat, astfel că apa a fost transportată cu ATV-urile.

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a aprobat, în regim de urgență, ca două aeronave C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, configurate pentru stingerea incendiilor, să acționeze marți, 9 iulie, pentru stingerea incendiului de pădure declanșat în zona fondului forestier al comunei Svinița, județul Mehedinți.

Pompieri militari, colegii noștri de la Administrația Parcului Natural Porțile de Fier și de la Ocolul Silvic Orșova din cadrul Direcției Silvice Mehedinți fac eforturi deosebite să localizeze și să stingă un puternic incendiu de pădure care afectează o pădure valoroasă de pin din zona de protecție integrală a Parcului Natural Porțile de Fier.

În zona afectată accesul este dificil, terenul fiind accidentat, cu pante între 25 și 40 de grade, făcând imposibilă intervenția mijloacelor auto ale pompierilor militari, apa fiind transportată de la mașinile pompierilor cu ATV-urile colegilor noștri de la parcul natural și ocolul silvic„, a transmis Romsilva.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *