Ultima ora: ALRO a anunțat înmatricularea societății care va dezvolta centrala pe gaze de la Ișalnița

Firma care va dezvolta centrala pe gaze de la Ișalnița, în care ALRO deţine o participare de 40,1%, a fost înmatriculată. Anunțul a fost făcut de conducerea ALRO.
„Societatea anunţă investitorii şi publicul interesat că a primit dovada înmatriculării societăţii CCGT Power Işalniţa S.A., societate în care Alro S.A. deţine o participare de 40,1% (diferenţa de 59,9% fiind deţinută de Complexul Energetic Oltenia) şi care, în calitate de SPV (Special Purpose Vehicle) va dezvolta o capacitate de producţie de energie bazată pe gaz natural, cu o putere totală instalată de 850 de MW”, au anunțat reprezentanții companiei, prin intermediul unui comunicat de presă.
Compania ALRO a fost declarată „investitorul selectat” în toamna anului trecut, în urma unei licitații publice organizate de Complexul Energetic Oltenia, pentru a construi împreună centrala electrică pe gaz de la Ișalnița.
„Acest parteneriat va oferi ALRO oportunitatea de a-și diversifica modelul de afaceri, deoarece securitatea aprovizionării cu energie electrică reprezintă o necesitate pentru industria aluminiului și va sprijini planurile de dezvoltare pe termen lung ale Grupului într-un mediu de afaceri plin de provocări”, declara la acel moment Marian NĂSTASE, președintele Consiliului de Administrație al ALRO. „Deși este un efort foarte complex, suntem încrezători că va fi un proiect de succes având un partener puternic, CEO, care înțelege noile realități ale pieței energetice și demonstrează că știe să se adapteze la acestea”, mai preciza Marian NĂSTASE.
Centrala care va fi construită de societatea nou-înființată va înlocui două instalații vechi (blocuri) pe cărbune, de 315 MW fiecare.

Citeste tot articolul pe Read More 

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *