Lumea rea spune că unii miniștri nu (prea) muncesc, că se fac luntre și punte pentru a se eschiva, că se plimbă, că hau, hau și tra-la-la. Uite că avem și excepții, oameni care trudesc și-n weekend. Regăsim o postare recentă pe Facebook a PNL despre ce și cum muncește ministrul M.A.I., Lucian Bode:
„Am participat astăzi la Luxemburg la secțiunea afaceri interne a Consiliului Justiție și Afaceri Interne, organizat de Președinția cehă a Consiliului UE.
A fost o reuniune foarte importantă pentru România, deoarece agenda a inclus subiecte precum extinderea spațiului Schengen, gestionarea integrată a frontierelor europene, implementarea interoperabilității, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, azilul și migrația.
În marja lucrărilor Consiliului am avut două întrevederi bilaterale cu Eric VAN DER BURG, ministrul pentru migrație din Olanda, respectiv cu Nancy FAESER, ministrul federal de interne din Germania.
Cu ocazia acestor întrevederi, le-am prezentat omologilor mei modul în care s-a desfășurat exercițiul voluntar de evaluare Schengen în România și le-am transmis disponibilitatea de a continua dialogul și cooperarea în privința implementării acquis-ul Schengen de către România.
Îmi doresc să avem o decizie favorabilă privind aderarea României la spațiul Schengen până la finalul acestui an și sunt încrezător că raportul elaborat în urma exercițiului voluntar de evaluare Schengen care s-a derulat recent va fi unul pozitiv.
România îndeplinește toate condițiile pentru a fi stat membru Schengen cu drepturi depline, iar situația actuală în care ne aflăm este nedreaptă și trebuie să înceteze cât mai curând.
În cadrul prânzului de lucru am avut un schimb de opinii pe tema migrației în regiunea Balcanilor de Vest, ocazie cu care le-am prezentat omologii mei evoluțiile recente și demersurile României pentru gestionarea fenomenului pe ruta Balcanilor de Vest, evidențiind importanța eforturilor diplomatice de abordare a partenerilor terți ca primă reacție în gestionarea migrației ilegale.
.
Nu în ultimul rând, în ceea ce privește agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, am prezentat efortul considerabil al autorităților române pentru gestionarea corespunzătoare a situației atât la frontiera externă, cât și în interiorul țării. De asemenea, am evidențiat importanța consolidării schimbului de informații între toți actorii implicați în scopul anticipării, prevenirii și combaterii oricăror riscuri la adresa securității UE.”
Nu comentez nimic în plus, dar să nu mai aud pe careva că înalții oficiali nu muncesc și nu sunt preocupați de soarta pălmașilor, da? Să nu mai avem vorbe.
Ionuț Catrina