Prim-vicepreședintele Federației Univers este foc și pară pe membri Consiliului de Supraveghere și Directoratului Complexului Energetic Oltenia
Iuliu Goiceanu
Excavatoarele de la cariera Jilț-Sud sunt în continuare trase pe dreapta așa deși proprietarii de terenuri din zonă au ajuns la o înțelegere cu adminsitrația CEO. Oamenii au cedat suprafețele necesare pentru ca mastodonții să-și repornească motoarele și să înceapă să scoată din nou cărbune. Numai că Directoraul companiei a făcut pasul înapoi și nu a mai aprobat angajarea primul lot de 17 persoane pentru repornirea activițății minire. Adrian Marciuc liderul Federației Univers e revoltat.„Eu spun că la momentul actual, membrii directoratului trebuie să lucreze pentru companie. Nu lucrează însă nimeni pentru companie.Nu-și asumă nimeni nimic. Vă dau un exemplu. Și-au asumat în Directorat angajările pentru Cariera Jilț Sud.După ce s-a făcut acel referat, s-a aprobat în Directorat, acum când a venit primul pachet, pentru că s-a împărțit în două pachete, nu s-a mai aprobat, s-a amânat, s-au cerut din nou niște acte , niște declarații notariale. Dau un exemplu, domnul Bălăcescu, se opune la toate deciziile, și alți membri ai Directoratului. Deci, dacă nu-și asumă nimeni nimic, compania aceasta se va duce la faliment. Nu se poate așa ceva. E ușor să întinzi mâna și să iei 200 de milioane , dar să nu-ți asumi nimic. În prima fază s-a venit cu un referat de 17 angajări. Eu nu cred că atât de mult costă cele 17 angajări, încât să deblochezi o carieră , care după ce ajunge la capacitate, îți dă 4 milioane de tone de cărbune. Nu știu dacă domnii din Directorat realizează acest lucru și renunță așa ușor la o rezervă de 25-30 de ani , cum e cariera Jilț Sud, o carieră de viitor”, a declarat prim-vicepreședintele Federației Univers.
“Nici membrii CS nu-și asumă nimic”
Adrian Marciuc îi acuză și pe membrii Consiliuului de Supraveghere al CEO pentru faptul că nu-și asumă nicio decizie și se opun demersurilor legate de exproprierile la Carierele Jilț-Sud și Roșia„După părerea mea, ar trebui să vină niște oameni care să-și asume niște decizii privind viitorul acestei companii. Vreau să vă spun că am fost luni la București și am discutat cu domnul ministru și am discutat și cu doi membri ai Consiliului de Supraveghere. Nici membrii Consiliului de Supraveghere nu-și asumă nimic. Mi-a ajuns la urechi faptul că un membru al Consiliului de Supraveghere s-a opus la demersurile pentru legea 255, privitor la Jilț Sud și Roșia. Nu se poate așa ceva. Dacă ei nu țin cu compania și nu lucrează pentru companie, înseamnă că sunt puși acolo să distrugă această companie, nu să ne ajute. Nu ne ajută cu nimic, nici Consiliul de Supraveghere, nici Directoratul. Nu mai înțelegem nici noi nimic, dar eu vă spun că nu vreau să pronunț cuvântul “insolvență”, dar dacă nu se ia o decizie cât mai curând privitor la conducerea acestei companii, ne îndreptăm ușor, ușor către insolvență”, a conchis liderul sindical.