Președintele AUR, George Simion, împreună cu liderii AUR din Gorj și Hunedoara, au organizat duminică un protest în Defileul Jiului. Aceștia au cerut reluarea lucrărilor la amenajarea hidrocentralelor din Gorj și Hunedoara. La manifestație a participat și Nicolae Ivăniși, care s-a declarat a fi un membru simpatizant al formațiunii politice.
Nicolae Ivăniși este revoltat de situația actuală a hidrocentralelor, ale căror lucrări sunt blocate de ani de zile. Acesta spune că trebuie deblocate lucrările la hidrocentralele realizate, deja, în proporție de peste 90%.
Nicolae Ivăniși, membru simpatizant AUR
De asemenea, Ivăniși mai spune că, una dintre cauzele pentru care prețurile la combustibil, facturi și alimente au explodat în ultimul timp, este letargia în care mulți dintre guvernanții țării se află. Lipsa de implicare a acestora produce astăzi, o sărăcie în rândul românilor.
Nicolae Ivăniși, membru simpatizant AUR
George Simion, președintele AUR, prezent și el la protest a declarat că situația actual a hidrocentralelor este o problemă națională. În urmă cu trei luni, acesta a trecut prin Parlament, o lege care să dea drumul obiectivelor energetice ale statului român, pentru a se putea produce energie, însă fără rezultat.
George Simion, președinte AUR
Acesta mai spune că potrivit legii, orice obiectiv realizat în proporție de peste 65% trebuie finalizat. George Simion a avut numai cuvinte de laudă pentru Nicolae Ivăniși, primul roman care a deschis problema ONG-urilor din Germania, care au oprit aceste hidrocentrale.
George Simion, președinte AUR
Parlamentarii au votat, în acest an, legea care permite finalizarea unor hidrocentrale la care lucrările au fost sistate deoarece funcționarea lor ar afecta arii naturale protejate. Invocându-se criza energetică, s-a decis deblocarea proiectelor de la Bumbești și Dumitra, pe Jiu.
Lucrările Hidroelectrica din zonă sunt blocate de cinci ani, fiind vorba de amenajarea hidroenergetică a Jiului, blocată în 2017 prin hotărâre judecătorească, la cererea unor organizații de mediu finanțate din afara țării. Politicienii au modificat legi pentru a permite reluarea lucrărilor, dar investiția de peste 150 de milioane de euro este tot blocată.
Casiana Hîncu