Primele cinci microbuze electrice au fost predate școlilor din Olt

Primele cinci microbuze electrice școlare au fost predate către cinci comune din județul Olt. În total, 20 astfel de microbuze vor ajunge la școli din județ.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Olt, Marius Oprescu, a fost cel care a predat, miercuri, cele cinci microbuze electrice dintr-un total de 20, achiziționate cu fonduri nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15: Educație. Această inițiativă răspunde nevoii de a asigura un transport școlar sustenabil, sigur și confortabil, contribuind totodată la reînnoirea parcului auto școlar din județ, care este unul destul de învechit. 

Primele cinci microbuze electrice au fost predate școlilor din Olt. Cele 20 de microbuze vor deservi 9.192 de elevi din județ

„Astăzi facem un pas important în modernizarea transportului școlar din județul Olt, predând primele 5 microbuze electrice către localitățile Bobicești, Perieți, Movileni, Fărcașele și Dobrosloveni. Acest proiect, finanțat cu 35 de milioane de lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență, va asigura până în luna noiembrie livrarea a 20 de microbuze electrice, care vor deservi 9.192 de elevi din județ, contribuind la un transport școlar modern și ecologic.

Totodată, avem în derulare licitația pentru achiziția a 15 microbuze hibride, finanțată prin AFM, cu o valoare de 15 milioane de lei. Din păcate, parcul de transport al elevilor din tot județul este foarte învechit“, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

„Trebuie căutate soluții pentru ca toate localitățile să beneficieze de un nou microbuz electric sau hibrid“

Ultimul program de microbuze școlare a fost făcut de un Guvern PSD, cred că Guvernul Ponta, în perioada 2012-2014, a mai spus Oprescu. 

„Atunci, dacă vă aduceți aminte, a venit secretarul general al Guvernului Mihai Busuioc şi, undeva în fața Prefecturii, s-au dat cam 20 de microbuze o dată, iar programul s-a întins până la 40 de microbuze. De atunci, alte programe nu au fost, iar parcul este foarte învechit. Cred că trebuie căutate soluții ca toate localitățile, la un moment dat, să beneficieze de un nou microbuz electric sau hibrid, să ne adaptăm normelor de mediu din Uniunea Europeană și să încercăm să găsim alternative astfel încât, pe lângă siguranța copiilor și comoditatea mijloacelor de transport, să fim și cu normele de mediu la zi“, a afirmat președintele CJ Olt.

Potrivit lui Marius Oprescu, Consiliul Județean Olt rămâne dedicat atragerii de fonduri nerambursabile pentru a susține educația, mobilitatea sustenabilă și un mediu mai curat pentru generațiile viitoare. 

euro24info.com

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *