Poliția anunță noi prevederi vizând şoferii amendaţi contravenţional care refuză primirea procesului-verbal

Poliţia anunţă modificări legislative în ceea ce priveşte şoferii amendaţi contravenţional care refuză primirea procesului-verbal. Conform noilor prevederi, dacă persoanele sancţionate contravenţional sunt înregistrate de către poliţist cu mijloacele audio-video din dotare, în timp ce refuză să primească documentul, se consideră că procedura comunicării procesului-verbal a fost îndeplinită pe loc, nemaifiind nevoie ca procesul verbal să fie trimis la domiciliul contravenientului, transmite News.ro.

„În contextul intrării în vigoare a O.U.G nr. 84/2024 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii siguranţei, poliţiştii rutieri, în cadrul acţiunilor, desfăşoară şi activităţi de informare a conducătorilor de vehicule cu privire la noile prevederi legale ce vizează procedura comunicării procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei. Procedura comunicării procesului-verbal atunci când contravenientul, deşi prezent la încheierea procesului-verbal, refuză primirea acestuia: dacă refuzul primirii procesului-verbal este înregistrat audio-video de către poliţist, cu un mijloc tehnic din dotare, acest aspect fiind menţionat în cuprinsul documentului de constatare, se consideră că procedura comunicării procesului-verbal a fost îndeplinită pe loc”, informează, vineri, oficialii Poliţiei.

Ca urmare a adoptării noilor prevederi, unitatea din care face parte agentul constatator nu mai este obligată să comunice la domiciliul contravenientului un exemplar al acestuia.

Pentru a obţine o copie, persoana amendată contravenţional va trebui să facă demersurile necesare. Concret, contravenientul va trebui să solicite ulterior emiterea copiei după procesul verbal de către unitatea din care face parte agentul constatator.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *