Nu a fost confirmat diagnosticul de toxiinfecție alimentară în cazul celor șase eleve ce au mâncat la cantina Colegiului Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu.
În ziua cu pricina, 60 de copii şi 15 cadre didactice au consumat alimentele de la cantină, însă doar şapte au acuzat stări de rău și au ajuns la spital. Cei de la UPU au pus un diagnostic de suspiciune de toxiinfecţie alimentară, însă analizele nu l-au confirmat. Cel mai probabil asta a fost o enteroviroză, spun cei din conducerea unității de învățământ.
Flavius Boian, directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu
Atât căminul, cât și cantina, au beneficiat de investiții în anul 2021. Atunci, au fost schimbate mobilierul, aparatura electrocasnică și vesela. În perioada următoare, cele două unități menșionate vor intra într-un amplu de modernizare.
Flavius Boian, directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu
În căminul de la Spiru sunt cazați 63 de elevi, între care și olimpici. Copiii plătesc pentru cazare 75 de lei pe lună și 22 de lei pe zi pentru trei mese.
Flavius Boian, directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu