Ministrul Energiei a trimis corpul de control la Complexul Energetic Valea Jiului

La data de 04.07.2024, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a dispus trimiterea corpului de control al ministrului energiei cu privire la investigarea modalității în care s-au efectuat angajările în perioada 2023-2024, a modalității în care s-au efectuat pontajele angajaților, modalitatea în care se iau conediile medicale la nivelul societății, modalitatea executării ajutorului de stat reglementat prin OUG nr. 129/2023, precum și alte aspecte relevante.

„Integritatea, transparența și respectarea legii nu sunt negociabile. Am spus permanent, inclusiv cu ocazia vizitelor de lucru în Valea Jiului, că salvarea locurilor de muncă de la Complexul Energetic Valea Jiului și alocarea fondurilor din bugetul statului în acest scop vin cu o mare răspundere: gestiunea cu maximă atenție și rigurozitate a acestor finanțări.

Vom pune la dispoziția organelor de cercetare penală absolut toate documentele necesare și vom da tot concursul acestor proceduri. Ne dorim ca toți cei care au greșit, dacă sunt găsiți vinovați, să răspundă exemplar pentru faptele lor. Și așa va fi.” a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Ministerul Energiei va publica rezultatele controlului și va dispune, prin Adunarea Generală, măsurile de redresare care se impun.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ministerul Energiei

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *