Legea muntelui va intra in vigoare in 90 de zile. In acest sens, sambata, 27 septembrie, 12 primari din Gorj au fost convocati la o intalnire organizata la sediul Prefecturii pentru a dezbate toate aspectele legate de aceasta lege.
Prin aceasta lege, care prevede instituirea unui program de încurajare a activităţilor din zona montană, statul alocă un miliard de euro pe o perioadă de 10 ani, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. In judetul Gorj, avem 12 localitati care se incadreaza in acest proiect.
Dan Tanasescu, directorul Directiei pentru Agricultura Gorj
Legea introduce si prevederea prin care produsele alimentare din aceste zone vor purta denumirea de ‘produs montan’.
Dan Tanasescu, directorul Directiei pentru Agricultura Gorj
Printre altele, legea mai prevede: plată diferențiată pentru crescătorii de animale, subvenții pentru investiții de capital, credite bancare, bonificații la dobânzile bancare, credite bancare preferențiale si dobânzi reduse, constituirea de centre teritoriale de reproducție și selecție a animalelor pentru rumegătoare, care vor desfășura programe de selecție și de adaptabilitate la condițiile zonei montane si rganizarea la nivel intercomunal a unor târguri pentru animale și expoziții agricole, la nivel de văi, în intramontan, susținută de administrația publică locală, cu sprijinul consiliilor județene și al direcțiilor pentru agricultură județene.
Aura Pîrvuleț