Incendiul din Parcul Natural Porțile de Fier s-a extins dramatic

Pompieri, pădurari și jandarmi intervin în zona localităţii Șviniţa din judeţul Mehedinţi, pe Clisura Dunării, după ce un incendiu puternic a cuprins aproximativ 120 de hectare de pădure. De asemenea, două aeronave Spartan ale MApN lansează apă peste zona afectată de incendiu.


Pentru protejarea zonei pe timp de noapte, s-au constituit dispozitive de protecţie formate din pompieri şi lucrători ai Ocolului Silvic Orşova.


“50 de pompieri intervin în continuare pentru lichidarea incendiului, alături de 38 de pădurari, 5 rangeri, 11 jandarmi şi voluntari, intervenţia fiind îngreunată de terenul abrupt, curenţii de aer care întreţin arderea, zona fiind greu accesibilă forţelor de intervenţie”, a transmis ISU Mehedinţi.

Apa este transportată de la mașinile pompierilor cu ATV-urile.


Romsilva a anunţat că incendiul din judeţul Mehedinţi se manifestă într-o pădure valoroasă de pin din zona de protecţie a Parcului Natural Porţile de Fier.


Izbucnit joia trecută, incendiul a afectat inițial două hectare de pădure de pin. Ulterior, pe fondul secetei prelungite și a vântului puternic, flăcările s-au extins.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *