Încă cinci microbuze electrice în Gorj

Au ajuns în Gorj alte cinci microbuze electrice, achiziționate în cadrul proiectului „Microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj”. În cursul zilei de marți, microbuzele electrice școlare au fost distribuite către UAT-urile declarate eligibile.


Astfel, de la toamnă, și elevii din localitățile Văgiulești, Bolboși, Berlești, Stejari și Drăguțești vor beneficia de condiții de transport moderne, prin furnizarea de autovehicule ”verzi” către primării.


Prin proiectul „Microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj”, finanțat prin PNRR, a fost îmbunătățită infrastructura aferentă unităților de învățământ pentru 27 de localități din județul Gorj, în scopul adaptării la standarde europene de dezvoltare sustenabilă, respectiv conștientizarea generațiilor viitoare în ceea ce privește schimbările climatice.


Valoarea totală a proiectului este de peste 30 de milioane de lei.


“Perioada de implementare a proiectului, prin care cele 27 de microbuze electrice au ajuns în școlile din județ, a început la data de 13 septembrie 2023 și se va încheia cel mai târziu la data de 31 decembrie 2024”, a transmis Consiliul Județean Gorj.

Cătălin Pasăre

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *