Sectorul public si cel privat din Gorj au capacitatea necesara sa atraga peste jumatate din suma pusa la dispozitie Romaniei de catre Comisia Europeana prin Fondul pentru o Tranzitie Justa. Mai exact, vorbim de 1,14 miliarde de euro, suma care poate fi atrasa in judet prin proiecte viabile.
Ideile de afaceri vizează aproape toate categoriile de investiții finanțate prin FTJ, de la înființarea de IMM-uri productive și până la amenajarea de parcuri fotovoltaice, centre logistice, digitalizare, precum și calificare și recalificare profesională conform viitoarelor cerințe ale pieței. Un aspect interesant este acela că în mediul antreprenorial din Gorj se remarcă o tendință foarte clară spre investițiile în sectorul de energie „verde”. Astfel, o mare parte din ideile de proiecte colectate, vizează fie amplasarea de panouri fotovoltaice, fie eficientizarea energetică a clădirilor. Mai mult decât atât, ideile de business se regăsesc în mai toate domeniile de activitate, de la turism și până la sectorul agricol.
Potrivit centralizării făcute de CJ Gorj, majoritatea propunerilor de proiecte au o perioadă de implementare de peste 3 ani, cu angajarea a minimum 8.300 de persoane.
Aura Pîrvuleț