Furtuni violente în județul Mehedinți. 19 structuri de acoperiș, afectate

Pompierii din Mehedinți au avut de muncă, joi după-masă, după ce întreg județul a fost sub avertizăeri de cod roșu și protocaliu. Fenomenele extreme au produs pagube însemnate și în localități din Caraș-Severin.
Furtuna a venit cu ploi torențiale, grindină medie și mare și vânt care a bătut cu până la 90 sau chiar 100 km/oră. În urmă au rămas copaci căzuți pe mașini, acoperișuri prăbușite, străzi inundate, automobile cu geamuri sparte. Dispeceratul ISU Mehedinți a înregistrat 98 de apeluri de la cetățeni.


Pompierii mehedințeni au acționat pentru îndepărtarea unor elemente de acoperiș și evacuarea apei din gospodării. Au existat 19 structuri de acoperiș sau alte elemente de construcție dislocate și căzute, 33 de autoturisme au fost avariate, 13 copaci au căzut pe carosabil blocând circulația și patru gospodării au fost inundate.


Printre cele mai afectate localități au fost municipiul Drobeta Turnu Severin, Orșova și Gura Văii.
Pentru prevenirea unor situații de urgență, ISU Mehedinți recomandă populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *