Dolj: Reținut de polițiști la scurt timp după ce ar fi tâlhărit o femeie

Ieri, 08 iulie, poliţişti din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au reţinut, pentru 24 de ore, un adolescent de 16 ani, din Filiaşi, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie.

În dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 07.33, poliţiştii au fost sesizaţi de o femeie, de 58 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că, în jurul orei 07:20, în timp ce se deplasa pe strada Maramureș, din localitate, persoane necunoscute i-au smuls de pe umăr geanta, fugind ulterior în direcția Bulevardului Carol I.

Imediat, la nivelul secţiei s-a constituit un colectiv de lucru, fiind desfăşurate activităţi de cercetare, în vederea identificării autorilor și tragerii la răspunderea penală a acestora, în cauză întocmindu-se un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

La scurt timp de la sesizare, în urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii au identificat doi adolescenţi, de 14 şi 16 ani, primul din comuna Butoiești, judeţul Mehedinţi şi cel de-al doilea din Filiaşi, bănuiţi de comiterea faptei.

Cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliției Orașului Filiași, cei doi au fost depistaţi în localitatea Filiaşi și ulterior conduși la sediul Secției 4 Poliție Craiova pentru cercetări.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că în dimineaţa zilei de ieri, minorul de 14 ani ar fi împins-o pe femeie, iar cel de 16 ani i-ar fi smuls de pe umăr geanta, din care ar fi  sustras ulterior un telefon mobil, o pereche de ochelari și un portofel care conținea documente de identitate și suma de 180 de lei.

Astfel, în baza probatoriului administrat, poliţiştii l-au reţinut pe adolescentul de 16 ani, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Astăzi, cel în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă.

IPJ DOLJ

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *