Dolj: ACŢIUNI PENTRU REDUCEREA RISCULUI RUTIER

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat, pe principalele drumuri din județ, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 50.000 de lei şi reținute 22 de permise de conducere.

De asemenea, au fost constatate și 5 infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.

Exemple:

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Craiova au depistat un tânăr de 23 de ani, din Kosovo, care conducea un autoturism pe Bulevardul Nicolae Romanescu, din Craiova, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Craiova au depistat un bărbat de 45 de ani, din Galicea Mare, care conducea un autoturism pe Bulevardul Decebal, din localitate, fără a deţine permis de conducere.

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Bucovăţ au depistat un bărbat, din comuna Podari,

în timp ce conducea un autoturism, în satul Branişte, având o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Craiova, au oprit pentru control un bărbat de 39 de ani, din Craiova, pe strada General Mihail Cerchez, din localitate, iar la testarea cu aparatul drugtest au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a unor substanţe interzise.

Persoanele depistate sub influenţa alcoolului sau substanţelor psihoactive au fost conduse la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei sau consumului unor substanțe interzise.

Pe numele celor patru persoane depistate, polițiștii au întocmit dosare penale.

IPJ DOLJ

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *