Dezbateri pentru viitorul mineritului

Sunt programate dezbateri publice cu privire la viitorul Sistemului Energetic Național și al energiei pe bază de cărbune. Ministerul Energiei organizează la sediul Institutului Național de Statistică o dezbatere cu privire la Strategia Energetică Națională.


Documentul are 150 de pagini și este publicat pe siteul ministerului de resort. Pe 3 iulie este programată dezbaterea cu public. Pot participa specialiști în domeniu, organizații non-guvernamentale și publicul interesat. S-a înscris la discuții și unul dintre foștii secretari de stat din Ministerul Energiei, social-democratul Andrei Maioreanu.


Acesta a precizat că este pregătit să își spună punctul de vedere cu privire la proiectul de Strategie Energetică Națională și să susțină continuitatea producției de energiei electrică în bandă, asigurată în prezent de către Complexul Energetic Oltenia. Andrei Maioreanu susține că ar mai fi nevoie de încă 10 ani de termocentralele pe bază de cărbune, timp în care România va putea să își pună la punct un Sistem Energetic Național funcțional și care să poată să asigure independența energetică.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *