Cum vrea să crească CEO siguranța la locul de muncă?

Directoratul Complexului Energetic Oltenia(CEO) a aprobat luarea de măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de siguranță la locul de muncă. În acest sens, au fost alocate fondurile necesare pentru achiziția de materiale care să fie folosite în toate punctele de lucru ale companiei energetice. Astfel, la solicitarea Departamentului pentru Securitate în Muncă a fost luată decizia achiziționării de indicatoare de securitate și sănătate la locul de muncă(peste 3.000 de bucăți), panouri avertizoare din tablă(peste 3.000 de bucăți). Vor mai fi cumpărate indicatoare autocolante, 3.700 de bucăți, 3.800 de benzi de avertizare și 3.900 de benzi de interzicere acces.


Toate materialele și indicatoarele vor ajunge la 13 puncte de lucru, respectiv la toate carierele miniere, precum și la termocentrale, ELCFU Motru, UPRUM Rovinari și UICPM Motru. Este de amintit că la Complexul Energetic Oltenia s-au promis investiții consistente acum un an și jumătate, când la o carieră minieră din companie a avut loc un accident de muncă soldat cu 3 mineri morți.


Polițiștii și procurorii fac și acum anchetă în dosarul penal deschis anul trecut imediat după producerea evenimentului și în care se insistă în continuare cu expertizele. De amintit că Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în cazul accidentului tragic de la Cariera Jilț Sud, din Complexul Energetic Oltenia. Cercetările sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru.


„La data de 17 ianuarie, Secția 3 Poliție Rurală Motru a fost sesizată cu privire la producerea unui eveniment în incinta Carierei Jilț Sud, din localitatea Mătăsari. La nivelul IPJ Gorj, s-a constituit echipa operativă formată din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic, Poliției Municipiului Motru și Secției 3 Poliție Rurală Motru, care s-au deplasat la fața locului, pentru efectuarea cercetării. Din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că astăzi, în jurul orei 13:30, un bărbat, de 51 de ani, angajat al unei societăți comerciale, în timp ce conducea o autoutilitară în incinta Carierei Jilț, în care erau transportați angajați ai carierei miniere, a pierdut controlul autoutilitarei la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, răsturnându-se la o diferență de circa 3 metri de sol. Polițiștii au stabilit faptul că, în interiorul autoutilitarei, la momentul producerii incidentului, pe lângă muncitori, se mai aflau și două tuburi metalice de acetilenă. În urma evenimentului, a rezultat rănirea a nouă persoane și decesul a trei bărbați, de 29, 38, respectiv 48 de ani. Conducătorul auto a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, urmând să îi fie recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.”, conform IPJ Gorj.

Andrei Merfu

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *