Criminalul de la Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă

Mario Alexandru Fojică, tânărul care, în vara anului trecut, a înjunghiat mortal o fată în Grădina Botanică din Craiova şi l-a rănit grav pe prietenul acesteia, a fost condamnat, vineri, de Tribunalul Dolj, la măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă maximă de 15 ani, instanţa dispunând executarea acestei măsuri într-un penitenciar, transmite Agerpres.

„Aplică inculpatului Fojică Mario-Alexandru, minor la data săvârşirii faptelor, măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe perioada maximă de 15 (cincisprezece) ani pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: – omor calificat, (…) – tentativa la omor calificat, (…) – port fără drept de obiecte periculoase, (…) – folosirea fără drept de obiecte periculoase (…). În baza art. 134 alin. 2 Cod penal dispune executarea măsurii educative aplicate prin prezenta hotărâre inculpatului Fojică Mario-Alexandru într-un penitenciar”, se arată în decizia postată pe portalul instanţelor de judecată.

Totodată, Tribunalul Dolj îl obligă pe inculpat, în solidar cu părţile responsabile civilmente Fojică Constantina şi Fojică Marius, la plata sumelor totale de 600.000 euro şi 200.000 lei cu titlu de despăgubiri morale către părţile civile din dosar şi a sumei de aproape 60.000 de lei cu titlul de despăgubiri materiale.

Decizia nu este definitivă.

agerpress.ro

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *