Cod galben de canciulă cu temperaturi deosebit de ridicate. Vremea se schimbă de marți!

Cea mai mare parte din țară se află luni sub un cod galben de canciulă cu temperaturi deosebit de ridicate care ajung până la 35-37 de grade. Vremea se schimbă de marți, 2 iulie, când aproape toată țara se va afla sub un cod galben de instabilitate atmosferică, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.


Luni, în Crișana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în Moldova se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.
Temperaturile maxime vor fi în general de 35…37 de grade, pe arii restrânse mai ridicate în sud și în est. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.


De marți, 2 iulie, ora 10 până miercuri la aceeași oră va fi în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică. În sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, local în Maramureș, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50 l/mp.


Miercuri, 3 iulie, manifestările de instabilitate atmosferică vor continua, mai ales în centrul și estul țării.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *