Ce obiective principale are Cosmin Popescu în noul mandat

Cosmin Popescu este vechiul și noul președinte al Consiliului Județean Gorj. Reprezentantul Partidului Social Democrat a obținut o victorie categorică la algerile din 9 iunie.


Popescu rămâne în fruntea CJ după ce a fost votat de 45,73% dintre gorjeni, în vreme ce Ion Iordache, de la PNL, principalul contracandidat, a obținut aproape 29%.


“Vreau să mulțumesc gorjenilor care ne-au dat votul de încredere. Mulțumesc echipei de campanie, fiecărui candidat la Consiliul Local, fiecărui candidat la funcția de primar și bineînțeles, colegilor mei din Consiliul Județean și tuturor membrilor de partid care au fost alături de noi. Campania dusă de către noi, din ușă în ușă, am stat de vorbă cu foarte mulți oameni, a avut succes, pentru că oamenii au înțeles, și ceea ce am promis acum patru ani de zile s-a realizat și au încredere în noi, că ceea ce am promis pentru mandatul următor se va realiza”, a declarat Popescu.


Social-democratul a vorbit și despre demersurile liberalilor, care au solicitat renumărarea voturilor la Consiliul Județean Gorj și Primăria municipiului Târgu-Jiu.


Au pierdut și asta trebuie să înțeleagă. Au pierdut pentru că oamenii i-au votat pe cei în care au încredere. Cu siguranță, pentru că și noi, și ei, avem procesele verbale de numărare a voturilor și nu există nicio diferență semnificativă, sau să fie un motiv sau o suspiciune de fraudare a alegerilor. Trebuie să înțeleagă acest lucru. Jocurile sunt clare. Partidul Social Democrat a câștigat alegerile și la Târgu-Jiu, și ei știu acest lucru, doar fac scandal să își acopere înfrângerea”.


Președintele de la Consiliul Județean și-a enumerat obiectivele principale ale noului mandat. Reconfigurarea economică a județului, prin accesarea fondurilor europene, se află printre ele.


Un nou corp de spital. Încă 200 de kilometri de drumuri județene și reabilitarea a tot ceea ce înseamnă instituții de cultură. Muzeul Județean este o prioritate pentru mine, fiind grav afectat de cutremurul care a fost acum un an de zile. Sunt trei obiective pe care mi le propun pe termen scurt. De asemenea, reconfigurarea economică a județului nostru, prin accesarea cât mai multor fonduri europene. Avem un prim fond de 530, 4 milioane de euro. Am avut discuții cu ministrul Crețu. O să avem discuții și cu premierul Ciolacu pentru a ne aloca fonduri suplimentare pentru ca tranziția de la cărbune la alt tip de industrie, în județul Gorj, să se realizeze și să avem cât mai multe locuri de muncă bine plătite”.

Cosmin Popescu conduce Consiliul Județean Gorj din 2016.

Cătălin Pasăre

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *