Un operator din Tismana, care se ocupa cu agricultura ecologica, va aduce pe piata alte sase produse montane. Este vorba despre dulceturi de fructe de soc, cirese albe, coacaze negre, papadie, ardei iuti, dar si sirop de mugur de brad.
În judeţul Gorj sunt 132 de operatori înscrişi în agricultura ecologică, dintre care 119 producători. Alte cinci produse montane au fost înregistrate de aceeaşi persoană din Tismana în toamna anului trecut.
Petra Ochişor, directorul Directiei pentru Agricultura Gorj
Alte trei documentaţii din Gorj au fost depuse pentru produse montane. De asemenea, la Minister a fost trimisă o documentaţie pentru a face din tocanul de oaie un produs tradiţional.
Petra Ochişor, directorul Directiei pentru Agricultura Gorj
Mentiunea de “produs montan” se poate regasi doar pe produsele alimentare care provin din zonele de munte, respectiv produse din carne, branzeturi si lactate, miere, siropuri sau plante.
Cătălin Pasăre