Si in acest an, Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Gorj a autorizat in judet, trei centre pentru sacrificarea si comercializarea mieilor de Paste. Astfel, cumparatorii au la dispozitie pietele din Targu Jiu, Novaci si Motru.
La Târgu Jiu, în Piaţa Litovoi, autorităţile locale au început deja amenajarea spaţiului. Atat aici, cat si la celelalte doua centre, inspectorii sanitar-veterinari vor verifica starea de sănătate a mieilor din turme, care urmează să fie vânduţi.
Nicolae Calescu, directorul DSV Gorj
Seful DSV Gorj, Nicolae Calescu, a tinut sa precizeze si documentele pe care trebuie sa le detina fiecare fermier pentru a-si putea comercializa mieii.
Nicolae Calescu, directorul DSV Gorj
Controalele medicilor veterinari au inceput inca de saptamana trecuta. Acestia au verificat toate unitatile de alimentatie publica care comercializeaza atat carne de miel, cat si alte produse specifice sarbatorilor pascale.
Nicolae Calescu, directorul DSV Gorj
Preţul cărnii de miel ar putea ajunge la 12-14 lei/kg în viu.
Aura Pîrvuleț