Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a transmis un mesaj de susținere a candidaților PSD la alegerile parlamentare și pe Marcel Ciolacu pentru președinția României, deoarece viziunea și angajamentele PSD pentru viitorul țării sunt profund ancorate în realitatea și nevoile cetățenilor.
România va cunoaște o dezvoltare macroeconomică semnificativă și o creștere a calității vieții, transformându-se într-un lider al Europei de Est, susține Cosmin Popescu.
Principalele obiective macroeconomice se referă la integrarea României în spațiul Schengen și în Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, investiții publice de peste 120 miliarde de euro realizate în următorii 4 ani, precum și o rată de absorbție de 90% din fondurile UE. Un alt obiectiv din programul electoral al PSD se referă la noi capacități de producere a energiei electrice de minimum 5.500 MW, din care 3.000 MW din surse regenerabile și 300 MW în capacități hidroenergetice.
Principalele obiective sociale constau în creșterea puterii de cumpărare care va ajunge la media Uniunii Europene, până la finalul anului 2029, precum și creșterea salariului minim brut, care va ajunge la 1.300 euro pe lună, până în 2029, în timp ce câștigul salarial mediu brut va depăși 2.600 euro pe lună. De asemenea, peste cinci ani, pensia medie va ajunge la 810 euro, iar cea minimă la 415 euro.
În privința dezvoltării infrastructurii de transport, programul PSD arată că peste cinci ani rețeaua de autostrăzi și drumuri expres va avea peste 2.000 de kilometri.
Dezvoltarea agriculturii va fi o prioritate în programul de guvernare al Partidului Social Democrat, care își propune ca suprafață irigabilă totală să ajungă la 2,8 milioane hectare și ca investițiile în fermele românești să ajungă la 21 de miliarde de euro pentru , până în 2029.
În domeniul sănătății, PSD susține finalizarea celor trei spitale regionale, construirea a 10 spitale noi și modernizarea altor 17.
Principalele obiective pentru creșterea accesului la educație constau în reducerea abandonului școlar la sub 11%, iar pentru primele 8 clase la sub 3%, reducerea analfabetismului funcțional la sub 40% și atingerea unui nivel de 90% dintre copiii cu vârsta între 3 și 6 ani care vor frecventa învățământul preșcolar.