Doi conducători auto depistaţi sub influenţa alcoolului la volan şi un mandat pus în efecutare de poliţişti, în cadrul raziei desfăşurate în comuna Cârcea

În urma activităților desfășurate în cadrul raziei din comuna Cârcea, efectuată în dimineaţa zilei de ieri, între orele 06.00-09.00, poliţiştii au depistat 2 bărbaţi în timp ce conduceau vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, poliţiştii au depistat un bărbat pe numele căruia instanţa de judecată a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Totodată, în cadrul acţiunii, au fost verificate și legitimate (prin intermediul aplicației eDAC) – 113 persoane, fiind verificate și controlate aproximativ 70 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1660 de lei.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 2  conducători auto, cărora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

De asemenea, a fost oprit din a circula pe drumurile publice un autovehicul care nu prezenta siguranță în trafic, certificatul de înmatriculare al acestuia fiind retras până la remedierea problemelor constatate.

Exemple:

Poliţiştii au oprit pentru control pe strada Aeroportului, din Cârcea, un autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr, de 28 de ani, din comuna Ţuglui.

Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, poliţiştii au depistat pe DN6, în comuna Cârcea, un bărbat de 53 de ani, din Gherceşti, în timp ce conducea un autoturism avand o concentraţie de 0,75 mg/l  alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză au fost conduşi la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice  în vederea stabilirii alcoolemiei. Mostrele biologice vor fi înaintate la IML, în funcţie de rezultat urmând a fi dispuse măsuri legale.

Tot în cadrul acţiunii desfăşurate, poliţiştii au depistat un tânăr de 23 de ani, din comuna Leu, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, pe o perioadă de 5 ani, pentru comiterea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

Cel în cauză a fost încarcerat în penitenciar.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *