Percheziții pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals în formă continuată

În cadrul operațiunii „JUPITER”, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta – Turnu Severin, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte ilegale.

Activitățile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și uz de fals în formă continuată și au fost organizate în municipiul Drobeta – Turnu Severin.

Astfel, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta – Turnu Severin, au descins la locuințele a două persoane, o femeie de 60 de ani și un bărbat de 48 de ani, ambii din municipiul Drobeta – Turnu Severin, de unde au ridicat mai multe înscrisuri, ștampile folosite pentru săvârșirea faptelor și alte mijloace materiale de probă.

Din probatoriul administrat a reieșit că, în perioada august 2018 – februarie 2024, în urma încheierii a 81 de contracte de creditare, emise în numele unei societăți financiare nebancare, ar fi fost întocmite și folosite adeverințe de venit false, cu ajutorul cărora ar fi fost obținute împrumuturi ilegale prin inducerea în eroare a reprezentanților instituției financiare, fiind astfel cauzat un prejudiciu de 867.177,14 lei.

Totodată au fost luate măsuri asigurătorii prin aplicarea sechestrului asigurător asupra unui autovehicul.

De asemenea, în baza mandatelor de aducere, 17 persoane au fost conduse la audieri.

Atât femeia, cât și bărbatul au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 24 octombrie, să fie prezentați magistraților cu propunerea luării unei alte măsuri preventive.

Acțiunile au urmărit documentarea activității infracționale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni.

Activitățile s-au desfășurat în contextul măsurilor luate la nivelul Poliției Române, pentru combaterea infracționalității de orice fel și au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *